„Саниране, но екологично“ – тридневна изложба на различни локации в София

0

Стартира тридневна изложба, посветена на разнообразните видове изолации: „Саниране, но екологично“. С дискусии, демонстрации и информационни материали на различни локации в София ще бъде  коментирана темата с експерти и граждани.

Фокусът е поставен върху мостри от най-популярните видове изолации, както и техните екологични алтернативи.  Ще се дава информация за техния екологичен отпечатък и изолационните им качества. Освен да информира как изолациите могат да направят домовете ни по-уютни, изложбата повдига и въпроса за тяхното рециклиране/ компостиране, какво се случва с тях след края на полезния им живот и какво би трябвало да се случва.

В три последователни  дни изложбата ще е на следните локации в столицата:

23.09.2021 г. /четвъртък/:

Място: НДК, до входа на метростанция НДК

Време: 16:30 ч. – 19:00 ч.

24.09.2021 г. /петък/:

Място: Народен Театър, площада пред сградата

Време: 16:30 ч. – 19:00 ч.

25.09.2021 г. /събота/:

Място: Площад Славейков, пред Софийска Библиотека

Време: 10:30 ч. – 13:00 ч.

Изложбата „Саниране, но екологично“ се организира в контекста на приоритетната рамка на Европейската зелена сделка „Вълна на обновяване“. Инициативата насърчава икономическото възстановяване след пандемията чрез постигане на серия положителни ефекти — икономически, социални, здравни, климатични.А като имаме предвид, че България е „първенец“ на Евросъюза по енергийна бедност, възможността пред нас е огромна, казват организаторите.

изолации саниране

Организатори са Сдружение “За Земята” в партньорство с АСЕМ (Асоциация за Строителство с Естествени Материали) и Хабитат България.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си