24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

САБ с решение за конкурса за концепция за оформление на зала 1 на Дома на архитекта

Журито в конкурса за концепция за оформление на зала 1 на Дома на архитекта в София обяви:

„Въпреки изисканите промени и доработки на проектите на двата премирани екипа, отново липсват част от изискванията на конкурсното задание и за нуждите на залата за мултифункционална практичност. Очакваните доразработки за необходимите инсталации, остъкляване, оборудване, настилки, тавани, осветление, мобилност, нетрайни и бързостареещи материали и други не бяха достатъчно убедителни“.

По тази причина то предлага проектите да си поделят обявеното финансово възнаграждение за втората награда. Премираните на второ място в конкурса са проект № 11235 („Геострукт“, арх. Стефан Димитров и арх. Руслан Селенов) и проект № 27587 (арх. Даниела Генова и арх. Симона Гергова).

Заданието предвижда на спечелилите конкурса да бъде възложен подробен идеен и технически проект, но при новата ситуация УС на САБ ще реши в началото на юли как да процедира.

Related Articles

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...

Статуята на Хермес от Хераклея Синтика става част от музея в Петрич

Двуметровата статуя на Хермес, открита в Хераклея Синтика, вече ще е в музея в Петрич. Това съобщи пред БНР ръководителят на разкопките проф. Людмил...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ