11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Руският пазар в Стара Загора е вече с нова визия

Приключи благоустрояването на Руския пазар в Стара Загора. Обновеното тържище е с разгъната застроена площ от близо 2 400 кв. м и има разположени 115 щанда. Общата стойност на извършените по проекта дейности е над 7 млн. лв., от които 6 млн. лв. са предоставени от „Фонд за устойчиви градове“.

„Проектът „Нова визия и благоустрояване на територията на „Руски пазар“ включва и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“. Новата търговска площ дава възможност за обособяване на зони с различна тематичност на предлаганите стоки.

В прилежащото площадно пространство са обособени зони за релакс, с пейки, перголи, фонтани, водни ефекти, художествени елементи и осветителни тела. Зоната около пазара е богато озеленена с дървесни видове, храстова растителност и цветни партери. Изграден е и паркинг, с който е свързан със северната част на търговския комплекс.

На предстоящо заседание на Общинския съвет на Стара Загора ще се разгледа предложението на кмета Живко Тодоров за именуване на обновения пазар. Той е известен сред старозагорчани като „Руски пазар“, тъй като там са пристигали автобуси с граждани на бившия СССР и са продавали различни стоки. Оттам в годините неофициално се възприема и името му. Градоначалникът предлага пазарът да носи името на Васил Шаханов – една от известните личности на Стара Загора.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ