16 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Руският пазар в Стара Загора е вече с нова визия

Приключи благоустрояването на Руския пазар в Стара Загора. Обновеното тържище е с разгъната застроена площ от близо 2 400 кв. м и има разположени 115 щанда. Общата стойност на извършените по проекта дейности е над 7 млн. лв., от които 6 млн. лв. са предоставени от „Фонд за устойчиви градове“.

„Проектът „Нова визия и благоустрояване на територията на „Руски пазар“ включва и разширение на ул.“Капитан Петко Войвода“. Новата търговска площ дава възможност за обособяване на зони с различна тематичност на предлаганите стоки.

В прилежащото площадно пространство са обособени зони за релакс, с пейки, перголи, фонтани, водни ефекти, художествени елементи и осветителни тела. Зоната около пазара е богато озеленена с дървесни видове, храстова растителност и цветни партери. Изграден е и паркинг, с който е свързан със северната част на търговския комплекс.

На предстоящо заседание на Общинския съвет на Стара Загора ще се разгледа предложението на кмета Живко Тодоров за именуване на обновения пазар. Той е известен сред старозагорчани като „Руски пазар“, тъй като там са пристигали автобуси с граждани на бившия СССР и са продавали различни стоки. Оттам в годините неофициално се възприема и името му. Градоначалникът предлага пазарът да носи името на Васил Шаханов – една от известните личности на Стара Загора.

Related Articles

Пловдив става първата регионална иновационна долина в България

Първата регионална иновационна долина в България ще бъде открита в Пловдив през октомври т.г. Тя ще работи в областта на биоикономиката и храните и...

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ