19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Русе привлича туристи с интерактивни визуализации на музеи и знакови сгради

През 2021 година Русе ще въведе модерен начин за представяне на туристически обекти. Чрез 3D визуализация ще бъдат създадена 360-градусови модели на знакови сгради, които ще бъдат достъпни през вече изградена дигитална онлайн платформа и QR кодове. Идеята е заложена в проекта „Изгубеното минало на Русе“ и програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Жителите и гостите на Русе ще имат възможност за достъп до сгради, които вече са изчезнали или в такова състояние, че не могат да бъдат посетени и разгледани. Това са хотел „Ислях Хане“, ресторант-бирария „Фишер“, кино „Роял“ и първото застрахователно дружество “България”.

По проект на Регионалния исторически музей в Русе в обновения Пантеон на Възрожденците чрез 360-градусова мултимедия ще се визуализират с картини и звук ключови моменти от Българското Възраждане.

 

Related Articles

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ