20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Русе привлича туристи с интерактивни визуализации на музеи и знакови сгради

През 2021 година Русе ще въведе модерен начин за представяне на туристически обекти. Чрез 3D визуализация ще бъдат създадена 360-градусови модели на знакови сгради, които ще бъдат достъпни през вече изградена дигитална онлайн платформа и QR кодове. Идеята е заложена в проекта „Изгубеното минало на Русе“ и програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Жителите и гостите на Русе ще имат възможност за достъп до сгради, които вече са изчезнали или в такова състояние, че не могат да бъдат посетени и разгледани. Това са хотел „Ислях Хане“, ресторант-бирария „Фишер“, кино „Роял“ и първото застрахователно дружество “България”.

По проект на Регионалния исторически музей в Русе в обновения Пантеон на Възрожденците чрез 360-градусова мултимедия ще се визуализират с картини и звук ключови моменти от Българското Възраждане.

 

Related Articles

Превръщат бивша кариера в Милано в оазис с плаваща гора

Студиото за морска архитектура MAST ще превърне една миланска кариера в оазис за отдих с плаваща гора. Бъдещият плаващ парк в покрайнините на италианската...

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ