34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Русе привлича туристи с интерактивни визуализации на музеи и знакови сгради

През 2021 година Русе ще въведе модерен начин за представяне на туристически обекти. Чрез 3D визуализация ще бъдат създадена 360-градусови модели на знакови сгради, които ще бъдат достъпни през вече изградена дигитална онлайн платформа и QR кодове. Идеята е заложена в проекта „Изгубеното минало на Русе“ и програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Жителите и гостите на Русе ще имат възможност за достъп до сгради, които вече са изчезнали или в такова състояние, че не могат да бъдат посетени и разгледани. Това са хотел „Ислях Хане“, ресторант-бирария „Фишер“, кино „Роял“ и първото застрахователно дружество “България”.

По проект на Регионалния исторически музей в Русе в обновения Пантеон на Възрожденците чрез 360-градусова мултимедия ще се визуализират с картини и звук ключови моменти от Българското Възраждане.

 

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ