19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Русе и Гюргево се споразумяха за обща зимна поддръжка на Дунав мост

Предстои подписване на споразумение между областния управител на Русе Борислав Българинов и префекта на окръг Гюргево Анета Матей за сътрудничество и общи действия при усложнена зимна обстановка.Това трябва да стане до средата на декември, стана ясно от среща на Българинов и неговите заместници Синан Хебибов и д-р Стефка Караколева с ръководствата на местни и държавни ведомства от северната ни съседка. Идеята е да се осигури безпроблемно функциониране на Дунав мост през настоящия зимен сезон.

В двустранното споразумение ще бъдат уточнени лицата и механизмите за координация на действията, касаещи безопасността на трафика по моста през настъпващите зимни месеци. Предвижда се при издаване на предупреждение за оранжев или червен код, институциите от Русе и Гюргево да се уведомяват взаимно в рамките на максимум 30 минути, а в случай на обявен жълт код максималното време за реакция да бъде до два астрономически часа. Идеята е по този начин да се предприемат възможно най-ефективните мерки, чрез които да не се допуска допълнително утежняване на пътната обстановка.

Обсъдени са и част от мерките, които ще бъдат предприети за организиране на пропускателния режим на ГКПП „Дунав мост“ през наближаващата зима. Създадена е организация при необходимост движението на леки и тежкотоварни автомобили да бъде спирано още в някои от съседните области. Припомняме, че тази година снегопочистването на Дунав мост ще се извършва от българска страна.

 

Related Articles

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ