20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Русенци ще получават средства от общината за облагородяване на междублокови пространства

Новосъздаденият Фонд „Граждански инициативи“ дава възможност на жителите на Русе да кандидатстват за безвъзмездна помощ до 300 лева, с които да се грижат за междублоковите пространства в града, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ресурсът на фонда за 2021 г. е в размер на 20 000 лв. и заявленията на русенци ще бъдат разглеждани и одобрявани до неговото изчерпване.

Желаещите да кандидатстват за финансиране трябва да попълнят документи и да ги входират в Информационния център на Община Русе (пл. Свобода №6).

Кметството ще финансира дейности по озеленяване, оформяне на цветни пространства, боядисване и оформяне на зони за отдих в междублокови пространства. За облагородяването ще бъде предоставен необходимия за целта инвентар – косачка, лопата, мотика, градинска ножица, трион.

Related Articles

Нови пейки ще изненадат децата на Сливен за 24 май

Пейки във формата на разтворени книги, от чиито страници надничат любими приказни герои, ще изненадат малчуганите на Сливен за 24 май. Инициативата е на...

Монтират ново осветление по ул. “Шести септември“ в столицата

Започна изпълнението на проекта за ново осветление по ул. “Шести септември“ в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Предвижда се да бъдат монтирани 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ