16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Русенци ще получават средства от общината за облагородяване на междублокови пространства

Новосъздаденият Фонд „Граждански инициативи“ дава възможност на жителите на Русе да кандидатстват за безвъзмездна помощ до 300 лева, с които да се грижат за междублоковите пространства в града, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ресурсът на фонда за 2021 г. е в размер на 20 000 лв. и заявленията на русенци ще бъдат разглеждани и одобрявани до неговото изчерпване.

Желаещите да кандидатстват за финансиране трябва да попълнят документи и да ги входират в Информационния център на Община Русе (пл. Свобода №6).

Кметството ще финансира дейности по озеленяване, оформяне на цветни пространства, боядисване и оформяне на зони за отдих в междублокови пространства. За облагородяването ще бъде предоставен необходимия за целта инвентар – косачка, лопата, мотика, градинска ножица, трион.

Related Articles

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ