26 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Роман Абрамович купи най-скъпия имот в Израел

Собственикът на Челси Роман Абрамович купи най-скъпия досега имот в Израел в елитното селище Херцлия Питуах – северното предградие на Тел Авив, където се намират резиденции на посланици. Той е платил рекордните 65 милиона долара за недвижимия имот в Израел, предаде БГНЕС, позовавайки се на „Глоубс“.

„Малко преди кризата, причинена от пандемията от коронавируса, се сключи най-скъпата сделка с жилищни имоти в историята на Израел… Руско-израелският милиардер Роман Абрамович купи имот в Херцлия Питуах за 226 милиона шекела (64,5 милиона долара)“, пише изданието.

Според репортери, площта, принадлежаща на имота е около 9 500 квадратни метра. Основната част от имота е къща, собственост от 2006 г. на британеца, управляващ хедж фондове, Алън Хауърд, съосновател на „Brevan Howard Asset Management“.

Според изданието, предишният собственик е купил вилата за 9 милиона долара и „е похарчил много пари за подобряване на имота. Разширил е парцела от 6 500 квадратни метра до 9 500 квадратни метра и  е изградил две впечатляващи сгради, проектирани от архитекта Орли Шрем“.

Имотът разполага с тенис корт и басейн с хидравлична платформа, които могат да бъдат превърнати в зона за гости за различни мероприятия.

Абрамович получи израелско гражданство през 2018 година.

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ