15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Рокади в МРРБ: Трима зам.-министри освободени, един нов – назначен

Със заповед на премиера Кирил Петков за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен инж. Ивайло Стайков. За промяната в ръководството на МРРБ съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

С други заповеди на премиера в оставка от поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

Рокадите се случват в деня, в който министър-председателя Кирил Петков депозира оставката на кабинета си, след като се стигна до вот на недоверие след напускането на „Има такъв народ“ от управляващата коалиция. Именно Министерството на регионалното развитие и благоустройството бе един от ресорите, поверен на ИТН.

Кой е инж. Ивайло Стайков?

Стайков е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – София (УАСГ). Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти” – отново в УАСГ-София.

Ивайло Стайков е избран е за народен представител в 47-ото Народно събрание от 29 МИР Хасково. След доброволен отказ от мястото на народен представител заема длъжността съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в периода 1 януари 2022 г.- 23 юни 2022 г. Стайков притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина. Владее английски език, посочват от правителствената пресслужба.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ