21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

РИОСВ: Речните корита в Пловдив трябва да бъдат почистени до месец

Речните корита в Пловдив трябва да бъдат почистени в рамките на един месец. Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив изпрати писма до кметовете на всички общини в териториалния си обхват.

В тях са издадени предписания за предприемане на мерки за почистване на речните корита и прилежащите им територии от отпадъци, както и за недопускане на нерегламентирани сметища, съобщават от екоинспекцията.

Срокът за изпълнението на предписанията е 20 март.

След тази дата екоексперти от РИОСВ ще извършат проверки на място дали общинските власти са изпълнили предписанията.

При установяване на нерегламентирани замърсявания с отпадъци ще бъдат налагани санкции. Предписанията до общините и последващите проверки от страна на РИОСВ – Пловдив се извършват всяка година и са във връзка с осигуряване на проводимостта на реките преди пролетното пълноводие, се посочва още в съобщението.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ