20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

РИОСВ осъди Община Пловдив за над 10 млн.лв. за забавени отчисления за депониране на боклук

РИОСВ осъди Община Пловдив заради забавени отчисления за депониране на боклук на сметището в Цалапица. Сумата, която трябва да плати администрацията е 10 981,44 лв. Тя е за месец декември 2013 г. и върху нея са начислени и 2196,29лв. лихва.
Община Пловдив не оспорва претенциите на РИОСВ като размер и не отрича, че за декември 2013-а не са платени всички дължими отчисления по Закона за управление на отпадъците към регионалната екоинспекция.

Пред Административния съд в Пловдив обаче юристите на общината са пледирали, че давността на вземането е изтекла. Със свое решение съдът постановява, че към момента на предявяването на иска 5-годишната давност не е изтекла и сумата трябва да бъде платена.
Община Пловдив има срок, в който може да обжалва решението пред ВАС.

Related Articles

На 16 септември: Стартира Европейската седмица на мобилността

Тази събота, 16 септември, стартира Европейската седмица на мобилността '2023, която ще завърши с Ден без автомобили на 22-ри септември. Това е ежегодна кампания на...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ