34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Решението на АПИ да се разплати наполовина с пътните строители отива в съда

Конституционният съд (КС) образува дело за решението Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да плати само половината пари на пътните строители.

Делото е по искане на 59 народни представители от ГЕРБ-СДС. Те настояват решението на Народното събрание (НС) от 20 април 2022 г. да бъде обявено изцяло като противоконституционно. То е свързано с това АПИ да заплати 50% от задълженията си по договори за поддържане на републикански пътища от бюджета си за 2022 г. Според решението останалите 50% трябва да се извършват след решение на Народното събрание. А това да стане въз основа на доклад, изготвен от междуведомствената работна група за установяване на изпълнените дейности и становище на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Според депутатите решението на НС нарушава принципа на право на защита на гражданите; принципа на независимост на съда; принципа на подконтролност на актовете и действията на административните органи от страна на независимата съдебна власт.

Related Articles

Соларна система на покрива на сградата на Община Монтана

Ще бъде подобрена и уличната осветителна мрежа Община Монтана изгражда соларна система на покрива на сградата си. Проектът е на стойност около 130 хиляди лева...

Правят нов термален парк край Пампорово

Ще има балнео зона и закрит комплекс за целогодишен туризъм Термален парк ще бъде изграден в планинска местност между Девин и Пампорово. Проектът предвижда създаване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ