24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Реставрирана сграда в Бургас напомня за славните години на ул. „Фердинандова“

Една красива сграда на ул. „Фердинандова“, която носи духа на Стария Бургас, бе изцяло реставрирана. Преди това тя беше в лошо състояние. Собствениците реагираха на даденото преди няколко години предписание от Общината и я възстановиха изцяло със свои сили.

Кметът Димитър Николов призовава и други стопани на подобни имоти по улицата да последват добрия пример. Той отново обещава пълна подкрепа от общинската администрация при изготвянето и съгласуването на документацията и при комуникацията с други отговорни институции. В това отношение собствениците ще бъдат максимално облекчени.

През последните няколко години бяха възстановени доста стари сгради по „Александровска“ и „Богориди“. „Фердинандова“ малко изостава. Но вече и там могат да бъдат посочени добри примери на грижовни стопани.

Някога „Фердинандова“ е била основната търговска улица на Бургас. След като Общината я обнови цялостно преди 2 години и с активността на живеещите и работещи там хора, тя може да стане още по-красива,посещавана и печеливша.

Related Articles

След години протести: Ремонтът на пътя в селата край ТЕЦ „Марица Изток“ е в ход

След години на протести на местните жители основният ремонт на пътя на селата край ТЕЦ "Марица Изток" в община Гълъбово е вече в ход. Ремонтът...

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ