20 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Реставрацията на видинската Синагога се изпълнява в срок

Строителните дейности на видинската Синагога се изпълняват в срок. На обекта се работи активно в съответствие с договора между община Видин и фирмата изпълнител ДЗЗД „Паскен-2020“, съобщиха от пресцентъра на администрацията. От там информираха, че е извършено всичко необходимо във връзка с реализацията на проекта „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“. Проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител за инженеринг. На ДЗЗД „Паскен-2020“ е предоставена цялата налична информация, необходима за изработването на инвестиционния проект. Впоследствие през месец юни е издаден Акт 2 за откриване на строителната площадка.

Община Видин увери, че ще продължи да осигурява пълно съдействие на фирмата изпълнител, като в същото време ще осъществява и стриктен инвеститорски контрол.

Реставрацията на видинската Синагога, която е културен паметник от национално значение, беше очаквана дълго време от видинчани и затова е обясним големият обществен интерес към темата. Проектът е изключително сложен за изпълнение и най-важното е възстановяването на тази емблематична сграда и нейната адаптация в културен център да се извършват качествено и с внимание към детайлите. Такъв е и стремежът на фирмата изпълнител.

Срокът, в който трябва да приключат строителните дейности, е 540 календарни дни, считано от датата на подписване на протокола за откриване на строителната площадка, но не по-късно от 29.11.2022 година.

Related Articles

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ