4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Реставрацията на видинската Синагога се изпълнява в срок

Строителните дейности на видинската Синагога се изпълняват в срок. На обекта се работи активно в съответствие с договора между община Видин и фирмата изпълнител ДЗЗД „Паскен-2020“, съобщиха от пресцентъра на администрацията. От там информираха, че е извършено всичко необходимо във връзка с реализацията на проекта „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“. Проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител за инженеринг. На ДЗЗД „Паскен-2020“ е предоставена цялата налична информация, необходима за изработването на инвестиционния проект. Впоследствие през месец юни е издаден Акт 2 за откриване на строителната площадка.

Община Видин увери, че ще продължи да осигурява пълно съдействие на фирмата изпълнител, като в същото време ще осъществява и стриктен инвеститорски контрол.

Реставрацията на видинската Синагога, която е културен паметник от национално значение, беше очаквана дълго време от видинчани и затова е обясним големият обществен интерес към темата. Проектът е изключително сложен за изпълнение и най-важното е възстановяването на тази емблематична сграда и нейната адаптация в културен център да се извършват качествено и с внимание към детайлите. Такъв е и стремежът на фирмата изпълнител.

Срокът, в който трябва да приключат строителните дейности, е 540 календарни дни, считано от датата на подписване на протокола за откриване на строителната площадка, но не по-късно от 29.11.2022 година.

Related Articles

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...

По-ниски данъчни оценки на имоти в 170 населени места

Промени в данъчните оценки на имоти ще има в някои населени места у нас от догодина. По предварителни разчети след извършването на новото категоризиране...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ