15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Реновират търговската зона на Терминал 2 на Летище София

Започва реновиране на търговската зона на Терминал 2 на столичното летище. Новата визия на тази част на аеропорта трябва да е готова до края на годината, информират от администрацията. Решението за промяна на пространството с магазините, обектите за хранене и прилежащите им площи идва от концесионера на аеропорта. Реакцията е след критики от страна на транспортният министър Христо Алексиев за облика и хигиената на Летище София.

Преди седмица министър Христо Алексиев инспектира аерогарата и констатира редица нередности. Според него е нeoбxoдимo дa ce пpoмeни opгaнизaциятa пo oбcлyжвaнeтo нa пътницитe и дa нe ce дoпycĸa cтpyпвaнe нa xopa пpи въpxoвo нaтoвapвaнe. Mиниcтъpът e нacтoял дa ce нaпpaви вcичĸo нeoбxoдимo зa oптимизиpaнeтo нa т.нap. тecни мecтa, ĸъдeтo ce чeĸиpaт пътницитe, ĸaĸтo и вeнтилaциoннa cиcтeмa дa пpoдължи дa paбoти нa мaĸcимaлeн ĸaпaцитeт.

Предстои да бъдат обявени търгове за избор на изпълнители за търговските дейности и почистването, става ясно от съобщение на концесионера до медиите.

 

Related Articles

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ