12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Реновират търговската зона на Терминал 2 на Летище София

Започва реновиране на търговската зона на Терминал 2 на столичното летище. Новата визия на тази част на аеропорта трябва да е готова до края на годината, информират от администрацията. Решението за промяна на пространството с магазините, обектите за хранене и прилежащите им площи идва от концесионера на аеропорта. Реакцията е след критики от страна на транспортният министър Христо Алексиев за облика и хигиената на Летище София.

Преди седмица министър Христо Алексиев инспектира аерогарата и констатира редица нередности. Според него е нeoбxoдимo дa ce пpoмeни opгaнизaциятa пo oбcлyжвaнeтo нa пътницитe и дa нe ce дoпycĸa cтpyпвaнe нa xopa пpи въpxoвo нaтoвapвaнe. Mиниcтъpът e нacтoял дa ce нaпpaви вcичĸo нeoбxoдимo зa oптимизиpaнeтo нa т.нap. тecни мecтa, ĸъдeтo ce чeĸиpaт пътницитe, ĸaĸтo и вeнтилaциoннa cиcтeмa дa пpoдължи дa paбoти нa мaĸcимaлeн ĸaпaцитeт.

Предстои да бъдат обявени търгове за избор на изпълнители за търговските дейности и почистването, става ясно от съобщение на концесионера до медиите.

 

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ