9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Реновират бившия ГУМ в центъра на Сандански, превръщат го в Мол

Градският универсален магазин (ГУМ) в центъра на Сандански ще бъде реновиран. Обектът, който е най-голямата търговска зона в града е взет на концесия.

Срокът за основния ремонт и модернизирането е до две години, като инвестициите в него за този период ще са на стойност над 6 млн. лв. Самата концесия е 35 години.

Според проекта и намеренията на инвеститорите фасадата на бъдещия МОЛ ще бъде от стъклени панели. Освен сградата на някогашния ГУМ ще бъдат облагородени прилежащите площи, ще има и покривно озеленяване.

На първи и втори етаж ще бъдат разположени магазини и търговски площи, а на третия – детски център, офиси и ресторант, ще има и открита тераса на покривното пространство.

Търговският център ще разполага с четири автоматични ескалатора, охлаждащи и вентилационни инсталации, ново енергоспестяващо осветление и слънчеви колектори. Електрическата, водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации ще бъдат изцяло обновени. Целта е с реновацията да се покрият всички параметри за модерна многофункционална търговска сграда.

Снимки: община Сандански

За целия период концесионерът има задължението да поддържа сградата в добро техническо и функционално състояние. А всички текущи и основни ремонти ще бъдат за негова сметка, информират от пресцентъра на общината. Същевременно дружеството ще заплаща и концесионна такса, както и всички други такси и данъци за сградата.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ