21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Реновираната зала „Св. София“ посреща депутати за първа пленарна сесия

За първи път днес реконструираната зала „Св. София“ в бившия Партиен дом ще приеме депутати за откриването на новата пленарна сесия след лятната ваканция на народните избраници.

Ремонтът на залата закъсня с близо две години, заради демонтирането на стария бетонен покрив и поставянето на нов стъклен за 1 млн.лв.

 

За реконструкцията на новата зала са дадени 18 млн.лв. Като в тях не влизат озвучителната система, системата за гласуване и видеонаблюдението. Цялостната реконструкция на „Св София“ заедно със строителния надзор и контрол стига до 23 млн.лв.

Новото за народните представители е стъкленият покрив, който осигурява естествена светлина на работещите. Има специално фолио покритие, което да ги пази от пряката слънчева светлина. Те ще се радват на по-голямото разстояние между седалките и по-голям работен плот.

Климатизацията на залата и добрата акустика в нея ще допълват комфорта на депутатите. Новата пленарна зала разполага и с две ложи. В тях трябва да бъдат настанени президентът, вицепрезидентът и главата на Българската православна църква при техните посещения.

Сн. БГНЕС

Related Articles

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ