7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Реновираната зала „Св. София“ посреща депутати за първа пленарна сесия

За първи път днес реконструираната зала „Св. София“ в бившия Партиен дом ще приеме депутати за откриването на новата пленарна сесия след лятната ваканция на народните избраници.

Ремонтът на залата закъсня с близо две години, заради демонтирането на стария бетонен покрив и поставянето на нов стъклен за 1 млн.лв.

 

За реконструкцията на новата зала са дадени 18 млн.лв. Като в тях не влизат озвучителната система, системата за гласуване и видеонаблюдението. Цялостната реконструкция на „Св София“ заедно със строителния надзор и контрол стига до 23 млн.лв.

Новото за народните представители е стъкленият покрив, който осигурява естествена светлина на работещите. Има специално фолио покритие, което да ги пази от пряката слънчева светлина. Те ще се радват на по-голямото разстояние между седалките и по-голям работен плот.

Климатизацията на залата и добрата акустика в нея ще допълват комфорта на депутатите. Новата пленарна зала разполага и с две ложи. В тях трябва да бъдат настанени президентът, вицепрезидентът и главата на Българската православна църква при техните посещения.

Сн. БГНЕС

Related Articles

Изложба за Старинен Несебър може да се види в Софийския университет

Изложба „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“ може да се разгледа до 7 март в Централното фоайе на Софийския...

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ