34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Ремонт на участък от пътя Асеновград – Дълбок извор започва утре

Текущ ремонт на близо 28 км от път ІІІ-667 Първомай – Асеновград в участъка от Асеновград до село Дълбок извор на територията на област Пловдив започва на 18 май. Отсечката преминава през селата Козаново, Патриарх Евтимово и Дълбок извор. Третокласното трасе е основна пътна връзка на населените места в общините Асеновград и Първомай, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Заради ремонтните работи ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства в отсечката. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: Асеновград – Тополово – Поройна.

Започващите дейности включват подмяна на пътната конструкция чрез премахване на старата настилка, полагане на нови асфалтобетонови пластове, подмяна на бордюри в населените места, профилиране на банкети. Отсечката ще е с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Към момента фирмата-изпълнител разчиства сервитута на пътя.

Строителните работи са за 31 млн. лв. и са от бюджета на АПИ. Предвижда се ремонтът да завърши до 30 септември 2022 г.

Related Articles

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...

Транспорт: МРРБ и АПИ работят за свързаност между север и юг в страната

До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка Бяла – Велико Търново, който е третата част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ