12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Ремонтът на столичния „Западен парк“ приключвал до края на годината

„Принципно крайният срок на проекта е обвързан с множество фактори, касаещи препроектирането на парка. Т.е. ние, в качеството си на главен изпълнител на проекта, едва ли сме единствената страна, която може да има волеизявление по отношение на крайните срокове. Основните фактори са и проектантът, и възложителят“. Това заяви пред БНР Любомир Галчев, управител на „Галчев Инженеринг“, фирмата, ангажирана с ремонта на „Западен парк“ в София.

По думите му основното прекъсване, което се е наложило, е свързано с препроектиране на алейната част. То беше от май до септември 2019 г. Галчев дефинира процеса на изпълнение на проекта: „Изпълнение в последствие прекъсване поради от необходимостта от предпроектиране“.

Андрей Зографски от „Спаси София“ коментира, че по договор изпълнителят има задължението да поддържа парка свободен, проходим, използваем през целия срок на изпълнение на договора.

Зографски напомни, че срокът не може да бъде по-дълъг от 365 дни. Това е четвъртият пореден срок, който се подава от възложителя. Той попита дали е намален обемът от работа, спрямо първоначалния проект от дейности – озеленяване, осветление, алпинеум.

Любомир Галчев увери, че строително-монтажните работи ще бъдат приключени до края на 2020 година. „Паркът ще бъде функционален и експлоатируем в доста по голям хоризонт напред след този ремонт“, добави той.

Припомняме, че през август миналата година граждани недоволстваха, че ремонтът в Западен парк е замразен.

През юли месец от общината съобщиха, че ремонтът е спрян заради грешка при проектирането.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ