27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Ремонтът на бул. “Първа българска армия“ приключва през ноември

„Продължава работа по цялостния ремонт на бул. “Първа българска армия“ в участъка от р. Суходолска до бул. „Илиянци“. Към момента се полага първият основен пласт асфалт и се очаква се към 15 септември с временна организация да пуснем част от движението. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта.

През това лято се изпълняват строителни дейности по втория етап от булеварда. Реконструкцията включва разширение на пътното платно, подмяна на ВиК мрежите, отводняване, ново осветление. Миналата година бе извършена реконструкцията на 1,2 км от бул. „Първа българска армия“ между ул. „Мара Бунева“ и р. Суходолска.“

Трябва да приключи подмяна на надземните тръби на „Топлофикация“, както и реконструкцията на водопровод на „Софийска вода“ АД. След това ще се положи последният пласт асфалт.

Предвижда се до средата на ноември целият ремонт да бъде завършен и да се възстанови движението.

Извършен е цялостен ремонт на трасето и на инженерни мрежи, включително сградни канализационни отклонения. Изпълнява се и мостово съоръжение. Предстои завършване на тротоарите.

„В момента се изпълняват строителни дейности по още около 10 основни инфраструктурни обекта, както и толкова вътрешноквартални улици. Предстои да започне работа по ул. “Кукуш“, но все още стои проблемът, че няма приета методика за индексация в строителството, което затруднява работата“, посочи още столичният кмет.

Започнаха тестове и по релсовия път на бул. “Цар Борис III“, който се финансира от ОП „Региони в растеж“, съобщи заместник-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов.

„Първият етап на строителните дейности на трамвайното трасе на бул. „Цар Борис III“ от Съдебната палата до кв. „Бъкстон“ приключват, остават малко довършителни работи.

След това предстои назначаване на приемателна комисия за въвеждане в експлоатация на трасето. Въпреки трудностите включително от финансов характер, не допуснахме строителството да спре и очаквам до няколко седмици да бъде възстановено трамвайното движение в участъка“, каза още инж. Джоргов.

Водим много сериозни разговори с изпълнителя за работата по следващия участък от трасето на бул. “Цар Борис III“. Стъпваме на подписания договор, но тъй като офертата на изпълнителя е от повече от две години и заложените цени са доста ниски спрямо сегашната обстановка, очакваме да бъде приета методика за индексация, за да може изпълнителят да вземе своето решение“, добави инж. Джоргов.

Related Articles

Соларна система на покрива на сградата на Община Монтана

Ще бъде подобрена и уличната осветителна мрежа Община Монтана изгражда соларна система на покрива на сградата си. Проектът е на стойност около 130 хиляди лева...

Пловдив: Откриват алея на името на Милчо Левиев

На официално събитие на 11 юли, в 11 часа ще бъде открита алея на името на големия български и световен музикант Милчо Левиев. Именуването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ