19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Ремонтът на старозагорския зоопарк е на финална права

До 30 септември трябва да бъде завършен ремонтът на зоопарка в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти кметът Живко Тодоров, по време на представяне на проектите, които към момента се изпълняват в града.

Ако изпълнителят влезе в просрочие ще бъде санкциониран. За всеки ден забавяне след тази дата ще бъде налагана санкция в размер на 1 836,81“, обясни още градоначалникът и допълни, че са възложени и допълнителни дейности по изграждане на съоръжение за свободно пребиваване на мечки. Представителят на фирмата изпълнител Живко Желязков информира, че се работи усилено по завършване на мащабния проект. „Оптимисти сме, че до края на месеца ще успеем да завършим зоопарка. Всички подземни комуникации, стоманобетонни конструкции и метални конструкции са готови, приключи и полагането на първия пласт асфалтова настилка и остават довършителни работи“, категоричен бе Желязков.

Обновяването на старозагорския зоопарк се извършва по „Фонд за устойчиви градове“ (ФУГ). Договорът е за сумата от 4 199 939 лв., от които 2 477 964 лв. са съфинансиране от „Европейския фонд за регионално развитие“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ