Ремонтът на старозагорския зоопарк е на финална права

0

До 30 септември трябва да бъде завършен ремонтът на зоопарка в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти кметът Живко Тодоров, по време на представяне на проектите, които към момента се изпълняват в града.

Ако изпълнителят влезе в просрочие ще бъде санкциониран. За всеки ден забавяне след тази дата ще бъде налагана санкция в размер на 1 836,81“, обясни още градоначалникът и допълни, че са възложени и допълнителни дейности по изграждане на съоръжение за свободно пребиваване на мечки. Представителят на фирмата изпълнител Живко Желязков информира, че се работи усилено по завършване на мащабния проект. „Оптимисти сме, че до края на месеца ще успеем да завършим зоопарка. Всички подземни комуникации, стоманобетонни конструкции и метални конструкции са готови, приключи и полагането на първия пласт асфалтова настилка и остават довършителни работи“, категоричен бе Желязков.

Обновяването на старозагорския зоопарк се извършва по „Фонд за устойчиви градове“ (ФУГ). Договорът е за сумата от 4 199 939 лв., от които 2 477 964 лв. са съфинансиране от „Европейския фонд за регионално развитие“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си