27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Ремонтът на пътя за Лилково започва в средата на юли

Към 15 юли се очаква да започне ремонтът на 9-километровия участък след разклона на село Бойково до село Лилково. Това стана ясно на срещата при областния управител Ангел Стоев с представители на сдруженията „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“. 

Ремонтът на пътя от километър 17, 600 до километър 26, 600 е заложен в годишния план на АПИ за 2021 г. и за него е осигурено цялостно финансиране. Същинското изпълнение ще продължи около три месеца и половина. Ще се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове, които предварително ще бъдат оповестени на жителите на селата в района.

В момента пътят се обследва. Водостоците ще бъдат изчистени, а свлачищата – укрепени. По новоизграденото трасе ще бъдат монтирани мантинели. Предстои съгласуване с КАТ и съгласуване за временна и постоянна организация на движението.

Имаме ясен времеви хоризонт и малко стъпки, които да извървим. Надявам се на добро сътрудничество между „Областно пътно управление“, „Европейски пътища“ и инициативните комитети“, обобщи в края на срещата Ангел Стоев.

Related Articles

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ