5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Ремонтите в София приключват до 15 септември

„На 15 септември, вторник, възстановяваме движението по бул. “Монтевидео” и бул. “Асен Йорданов”. Тази година завършихме последния участък от разширението на бул. “Монтевидео”, който прави връзка с новата метростанция № 16 в район “Овча купел”.“ Това каза  кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери разширението на бул. “Монтевидео“ в участъка от ул. “Акад. К. Пашев“ до ул. “763“. На инспекцията присъстваха и заместник-кметовете Дончо Барбалов и инж. Ангел Джоргов. След пускане на движението по бул. “Монтевидео“ работата по тротоарите продължава, като се обособява и велолента.

Непосредствено до метростанцията се изгражда и наземен паркинг за 270 автомобила.

На бул. “Асен Йорданов” автомобилното движение се възстановява на 15 септември, но продължава работата по трамвайното трасе, заради което остава стеснението при ул. “Иван Димитров – Куклата”. Със завършване на този ремонт и по предложение на кмета на район “Слатина” Георги Илиев от следващия уикенд ще започне ремонт на един участък от ул. “Николай Коперник”.

„Реконструкцията на последния участък от бул. „Монтевидео“ включва изграждането на нов път, като пътните платна стават по две ленти в посока. Изградени са всички инженерни мрежи водопровод, канализация, улично осветление“, каза инж. Джоргов.

Бул. „Монтевидео“ е изпълнен от бул. „Никола Петков“ до ул. „Акад. Константин Пашев“ и участъка на кръстовището при ул. „Боряна“ до ул. „763“. Той бе изграден заедно с цялостната реконструирания на основни пътни обекти за район „Овча купел“ – бул. “Президент Линкълн“, участък от бул. “Овча купел“.

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ