Ремонтираха част от пътната мрежа в Община Трявна

0

Приключи реконструкцията на част от общинската пътна мрежа в малките населени места на територията на Община Трявна. Строително-ремонтните дейности бяха извършени от консорциума ДЗЗД “Зимно поддържане – Трявна”, в състава на който влизат три фирми, отговарящи за превантивното поддържане и съответно доброто експлоатационно състояние на цялостната общинска пътна мрежа в региона.

Така, за последния един месец, служители на консорциума с необходимата специализирана техника и ресурс извършиха поддръжка на различни проблемни участъци от Общинската пътна мрежа. Сред тях са с. Драгневци, кв. Стояновци, с. Тодореците, с. Недялковци, с. Престой, с. Енчовци и други.

В т.нар. “Дясна махала” на село Драгневци е положен нов линеен отводнител, който ще допринесе за по-лесното и ефективно оттичане на водите при последващи обилни валежи, прокопана е нова отводнителна канавка и е извършен ремонт с полагане на нова асфалтова настилка върху компрометиран участък от пътя.

Поставени са също и еластични предпазни огради в селата Тодореците, Стояновци и по стария път към с. Престой. Общата дължина на новите предпазни съоръжения е 192 метра.

Участъци, с компрометирана асфалтова настилка по пътя към кв. Късовци и селата Стоевци, Енчевци и Престой, са запълнени с топла асфалто-бетонна смес.

Община Трявна и ДЗЗД “Зимно поддържане – Трявна” продължават с планираните превантивни дейности и цялостната поддръжка на общинската пътна мрежа през следващите зимни месеци.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си