13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Ремонтират 4 емблематични сгради в Ямбол 

Четири сгради на емблематични културни институции в Ямбол ще бъдат ремонтирани и модернизирани през следващите няколко години, информира БНР. Финансирането на проектите, в размер на близо 12 милиона лева, е осигурено по оперативна програма „Региони в растеж”.

Най-много средства – над 4 225 000 лв., ще бъдат използвани за ремонт и модернизация на Художествената галерия „Жорж Папазов“, за Младежкия дом са предвидени близо 4 100 000 лева, за Музея на бойната слава 1 746 000 лв., а за разширението на Регионалния исторически музей 1 250 000 лева. Предварително проектите по „Културна инфраструктура“ бяха три, но след анализ на количествено- стойностната документация, от общината е включен и ремонтът на Регионалния исторически музей.

85 процента от средствата са осигурени по програма „Региони в растеж”, а 1 800 000 лева се осигуряват от нисколихвен кредит, който Община Ямбол ще връща за 12 години с три години гратисен период.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ