18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Ремонтират 4 емблематични сгради в Ямбол 

Четири сгради на емблематични културни институции в Ямбол ще бъдат ремонтирани и модернизирани през следващите няколко години, информира БНР. Финансирането на проектите, в размер на близо 12 милиона лева, е осигурено по оперативна програма „Региони в растеж”.

Най-много средства – над 4 225 000 лв., ще бъдат използвани за ремонт и модернизация на Художествената галерия „Жорж Папазов“, за Младежкия дом са предвидени близо 4 100 000 лева, за Музея на бойната слава 1 746 000 лв., а за разширението на Регионалния исторически музей 1 250 000 лева. Предварително проектите по „Културна инфраструктура“ бяха три, но след анализ на количествено- стойностната документация, от общината е включен и ремонтът на Регионалния исторически музей.

85 процента от средствата са осигурени по програма „Региони в растеж”, а 1 800 000 лева се осигуряват от нисколихвен кредит, който Община Ямбол ще връща за 12 години с три години гратисен период.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ