24 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Ремонтират 33-метровия кръст над Благоевград

Община Благоевград започва обследване на 33-метровия кръст, който се издига на хълм в близост до града. Причината е, че част от конструкцията е компрометирана вследствие на атмосферните условия, съобщиха от местната управа.

Част от армировката е корозирала, елементи от осветителната система са повредени, а шахтата в основата на съоръжението системно се пълни с вода, което е предпоставка за допълнителен риск за инсталацията.

При оглед е установено, че местата, на които е наставяно съоръжението, са покрити с ръжда. Поради голямата височина на кръста е необходима специализирана техника, с която конструкцията да бъде обезопасена и ремонтирана.

След приключване на възстановителните дейности съоръжението ще бъде освежено с боя, устойчива на вредни атмосферни условия.

Related Articles

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ