7 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Ремонтират 33-метровия кръст над Благоевград

Община Благоевград започва обследване на 33-метровия кръст, който се издига на хълм в близост до града. Причината е, че част от конструкцията е компрометирана вследствие на атмосферните условия, съобщиха от местната управа.

Част от армировката е корозирала, елементи от осветителната система са повредени, а шахтата в основата на съоръжението системно се пълни с вода, което е предпоставка за допълнителен риск за инсталацията.

При оглед е установено, че местата, на които е наставяно съоръжението, са покрити с ръжда. Поради голямата височина на кръста е необходима специализирана техника, с която конструкцията да бъде обезопасена и ремонтирана.

След приключване на възстановителните дейности съоръжението ще бъде освежено с боя, устойчива на вредни атмосферни условия.

Related Articles

САБ организира конференция „Образованието – придвижване от мрак към светлина”

Съюзът на архитектите в България организира конференция на тема „Образованието – придвижване от мрак към светлина. Училището – пространство за знания“. Събитието ще се...

Изграждат интермодален хъб за превоз на стоки

Трите терминала ще бъдат разположени в Пловдив, София и Бургас „Тракия икономическа зона“ със свои партньори от Италия ще изгради мащабен интермодален хъб с три...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ