18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Ремонтират шест отсечки по междуселски пътища в Трънско

Шест отсечки по междуселски пътища в Трънско ще бъдат рехабилитирани. Общината е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност 7 029 629 лв., съобщиха от администрацията. Пътищата са общинския и свързват населени места с Трън.

Заради значително износване на настилката на пътищата, преобладаващо количество мрежовидни пукнатини и слягания, тя ще бъде реконструирана. На места банкетите са по-високо от настилката, обрасли са, което затруднява отводняването.

То е повърхностно и почти навсякъде се извършва посредством необлицовани окопи. Те са запълнени и затревени и функционират символично, затова ще бъдат възстановени. Съществуващите водостоци ще бъдат почистени.

На селскостопанските пътища ще се положи настилка от трошен камък. Предвижда се възстановяване и допълване на вертикалната сигнализация, както и направа на нова хоризонтална маркировка. Ще се подменят парапетите на две мостови съоръжения.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ