16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Ремонтират шест отсечки по междуселски пътища в Трънско

Шест отсечки по междуселски пътища в Трънско ще бъдат рехабилитирани. Общината е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност 7 029 629 лв., съобщиха от администрацията. Пътищата са общинския и свързват населени места с Трън.

Заради значително износване на настилката на пътищата, преобладаващо количество мрежовидни пукнатини и слягания, тя ще бъде реконструирана. На места банкетите са по-високо от настилката, обрасли са, което затруднява отводняването.

То е повърхностно и почти навсякъде се извършва посредством необлицовани окопи. Те са запълнени и затревени и функционират символично, затова ще бъдат възстановени. Съществуващите водостоци ще бъдат почистени.

На селскостопанските пътища ще се положи настилка от трошен камък. Предвижда се възстановяване и допълване на вертикалната сигнализация, както и направа на нова хоризонтална маркировка. Ще се подменят парапетите на две мостови съоръжения.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ