34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Ремонтират шест отсечки по междуселски пътища в Трънско

Шест отсечки по междуселски пътища в Трънско ще бъдат рехабилитирани. Общината е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност 7 029 629 лв., съобщиха от администрацията. Пътищата са общинския и свързват населени места с Трън.

Заради значително износване на настилката на пътищата, преобладаващо количество мрежовидни пукнатини и слягания, тя ще бъде реконструирана. На места банкетите са по-високо от настилката, обрасли са, което затруднява отводняването.

То е повърхностно и почти навсякъде се извършва посредством необлицовани окопи. Те са запълнени и затревени и функционират символично, затова ще бъдат възстановени. Съществуващите водостоци ще бъдат почистени.

На селскостопанските пътища ще се положи настилка от трошен камък. Предвижда се възстановяване и допълване на вертикалната сигнализация, както и направа на нова хоризонтална маркировка. Ще се подменят парапетите на две мостови съоръжения.

Related Articles

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ