28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Ремонтират централната улица в с. Орешак, водеща към Троянския манастир

Започна реконструкция на централната улица в село Орешак, която води към Троянския манастир, съобщиха от местната управа. Участъкът, предвиден за ремонт, е 3,796 км. Планира се изграждане на две платна за движение и едно за паркиране. Ще се обнови и тротоарната настилка с площ 17 537 м². Ще бъде изградена велоалея в зоната на тротоара с широчина от 1.20 м, оформена с червени бетонови плочи и жълта маркировка. При ремонта, в участъка от ул. „Данчо Василешки“ до Троянския манастир, ще се подменят кабелите на уличното осветление и ще се изгради подземна тръбна мрежа.

За изпълнител на строително-монтажните работи е избрана фирма „Пътприбор“ ООД – гр. София. Двата проекта са изработени от фирма „Мости България“ ЕООД – София и фирма „Лалев-ЛСЛ“ ЕООД – Троян. Строителният надзор ще се изпълнява от фирма „Макрисия“ ЕООД – гр. Варна.

Засега ремонтните дейности ще се извършват в участъка от началото на Орешак до кметството. Там се ограничава и движението на МПС, като е обозначен обходен маршрут към Троянския манастир и село Черни Осъм.

Реконструкцията на улицата е на стойност малко над 3 милиона лева и трябва да бъде извършена за 24 месеца.

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ