8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Ремонтират централната улица в с. Орешак, водеща към Троянския манастир

Започна реконструкция на централната улица в село Орешак, която води към Троянския манастир, съобщиха от местната управа. Участъкът, предвиден за ремонт, е 3,796 км. Планира се изграждане на две платна за движение и едно за паркиране. Ще се обнови и тротоарната настилка с площ 17 537 м². Ще бъде изградена велоалея в зоната на тротоара с широчина от 1.20 м, оформена с червени бетонови плочи и жълта маркировка. При ремонта, в участъка от ул. „Данчо Василешки“ до Троянския манастир, ще се подменят кабелите на уличното осветление и ще се изгради подземна тръбна мрежа.

За изпълнител на строително-монтажните работи е избрана фирма „Пътприбор“ ООД – гр. София. Двата проекта са изработени от фирма „Мости България“ ЕООД – София и фирма „Лалев-ЛСЛ“ ЕООД – Троян. Строителният надзор ще се изпълнява от фирма „Макрисия“ ЕООД – гр. Варна.

Засега ремонтните дейности ще се извършват в участъка от началото на Орешак до кметството. Там се ограничава и движението на МПС, като е обозначен обходен маршрут към Троянския манастир и село Черни Осъм.

Реконструкцията на улицата е на стойност малко над 3 милиона лева и трябва да бъде извършена за 24 месеца.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ