20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Ремонтират улиците във варненския район „Одесос“

Започна основен ремонт на ул. „Начо Начев“ и ул. „Никола Бацаров“ в район „Одесос“ във Варна, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Общината. Предстои да бъде извършена цялостна подмяна на пътната и тротоарната настилка, с изграждане на достъпна среда, подмяна на осветлението с ново енергоефективно и енергоспестяващо.

Поетапно ще започне ремонт и на останалите улици в района на Колхозния пазар, а именно: ул. „Ивайло“, ул. „Цар Иван Страцимир“, ул. „Хан Маламир“, ул. „Стара планина“, ул. „Беласица“.

Ремонтните дейности ще се извършват по две улици, с цел да не се затруднява достъпа до домовете на живущите и до пазара от посетителите му, посочват още от ресорната дирекция.

Продължават дейностите по благоустрояване на междублоковото пространство в обхвата на карето ул. „Д-р Пискюлиев“, ул. „Парижка комуна“, ул. „Кракра“, ул. „Дрин“, ул. „Л. Бенковски“ и ул. „Хараламби Ангелов“. Проектът предвижда реконструкция на спортни игрища, изграждане на фитнес на открито, кътове за отдих, рехабилитация на тротоарните настилки, ремонт на съществуващите и изграждане на нови алейни мрежи, ремонт на паркингите, обособяване на джобове за контейнери, подмяна на осветлението с ново – енергоефективно. С реализацията му ще се постигне подобряване, естетизация и модернизация на градската среда в района.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

Масово българите не застраховат имуществото в дома

Българите много рядко застраховат имуществото в дома, едва 5-6% е делът на тези застраховки в страната. Това посочиха от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ)...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ