7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Ремонтират улиците във варненския район „Одесос“

Започна основен ремонт на ул. „Начо Начев“ и ул. „Никола Бацаров“ в район „Одесос“ във Варна, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Общината. Предстои да бъде извършена цялостна подмяна на пътната и тротоарната настилка, с изграждане на достъпна среда, подмяна на осветлението с ново енергоефективно и енергоспестяващо.

Поетапно ще започне ремонт и на останалите улици в района на Колхозния пазар, а именно: ул. „Ивайло“, ул. „Цар Иван Страцимир“, ул. „Хан Маламир“, ул. „Стара планина“, ул. „Беласица“.

Ремонтните дейности ще се извършват по две улици, с цел да не се затруднява достъпа до домовете на живущите и до пазара от посетителите му, посочват още от ресорната дирекция.

Продължават дейностите по благоустрояване на междублоковото пространство в обхвата на карето ул. „Д-р Пискюлиев“, ул. „Парижка комуна“, ул. „Кракра“, ул. „Дрин“, ул. „Л. Бенковски“ и ул. „Хараламби Ангелов“. Проектът предвижда реконструкция на спортни игрища, изграждане на фитнес на открито, кътове за отдих, рехабилитация на тротоарните настилки, ремонт на съществуващите и изграждане на нови алейни мрежи, ремонт на паркингите, обособяване на джобове за контейнери, подмяна на осветлението с ново – енергоефективно. С реализацията му ще се постигне подобряване, естетизация и модернизация на градската среда в района.

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ