14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Ремонтират с близо милион най-голямото училище в Мадан

Община Мадан стартира ремонт на най-голямото училище в общината. За новата учебна година над 600 възпитаници на СУ„Отец Паисий“ ще учат в обновена сграда. Дейностите са по одобрен проект на общината и се финансира по ОП“Развитие на селските райони“. Договорът е на стойност 966 838,81 лв. без ДДС и се финансира на 100 процента.

Вече се работи по реконструкция на покрива на сградата, като той ще бъде подменен, заедно с отводнителните елементи.

Планиран е цялостен ремонт на санитарните възли и изграждане на нови, като ще бъдат обособени и такива за деца със специални потребности. Старото луминисцентно осветление на училището ще бъде заменено с ново енергоспестяващо LED.

Проектът включва също и цялостно саниране на сградата и обособяване на ново котелно помещение.

Една от основните цели на проекта е създаване на по-добра материално техническа база в образователната инфраструктура в региона.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ