26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Ремонтират стълбове и светофарни уредби в Перник

Община Перник ще ремонтира над 400 стълбове за улично осветление и светофарни уредби с полагане на антиплакатна и антикорозионна защита, съобщиха от администрацията.

Съоръженията са групирани според вида и размерите им в 18 типа и ще бъдат обработвани по четири технологии. Общината е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност 340 000 лв.

Ще бъдат обработени стълбове и светофарни уредби в центъра на града и по основни пътни артерии.

Съоръженията ще бъдат почистени от прах, кал, лепило и хартиени остатъци от рекламни материали.

Антиплакатното покритие ще бъде положено на 3,2 м от основата на стълба и ще осигурява хидроизолационни и киселинноустойчиви свойства, също и ще възпрепятства облепването на стълбовете с афиши, рекламни материали и др.

Антикорозионната защитна система предвижда усилен антикорозионен и хидроизолационен слой, който да осигурява хидроизолационни качества на покритието. Експлоатационната им трайност е не по-малко от 15 години.

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ