14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Ремонтират стълбове и светофарни уредби в Перник

Община Перник ще ремонтира над 400 стълбове за улично осветление и светофарни уредби с полагане на антиплакатна и антикорозионна защита, съобщиха от администрацията.

Съоръженията са групирани според вида и размерите им в 18 типа и ще бъдат обработвани по четири технологии. Общината е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност 340 000 лв.

Ще бъдат обработени стълбове и светофарни уредби в центъра на града и по основни пътни артерии.

Съоръженията ще бъдат почистени от прах, кал, лепило и хартиени остатъци от рекламни материали.

Антиплакатното покритие ще бъде положено на 3,2 м от основата на стълба и ще осигурява хидроизолационни и киселинноустойчиви свойства, също и ще възпрепятства облепването на стълбовете с афиши, рекламни материали и др.

Антикорозионната защитна система предвижда усилен антикорозионен и хидроизолационен слой, който да осигурява хидроизолационни качества на покритието. Експлоатационната им трайност е не по-малко от 15 години.

Related Articles

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ