28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Ремонтират стълбове и светофарни уредби в Перник

Община Перник ще ремонтира над 400 стълбове за улично осветление и светофарни уредби с полагане на антиплакатна и антикорозионна защита, съобщиха от администрацията.

Съоръженията са групирани според вида и размерите им в 18 типа и ще бъдат обработвани по четири технологии. Общината е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност 340 000 лв.

Ще бъдат обработени стълбове и светофарни уредби в центъра на града и по основни пътни артерии.

Съоръженията ще бъдат почистени от прах, кал, лепило и хартиени остатъци от рекламни материали.

Антиплакатното покритие ще бъде положено на 3,2 м от основата на стълба и ще осигурява хидроизолационни и киселинноустойчиви свойства, също и ще възпрепятства облепването на стълбовете с афиши, рекламни материали и др.

Антикорозионната защитна система предвижда усилен антикорозионен и хидроизолационен слой, който да осигурява хидроизолационни качества на покритието. Експлоатационната им трайност е не по-малко от 15 години.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ