5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Ремонтират сондажите за минерална вода край храма на Ванга в Рупите

Трите сондажа за минерална вода край храма на Ванга в Рупите са в изключително лошо състояние. Това установи проверка ва ВиК експерти.

Находището за минерална вода „Рупите – м. Кожух“ е предоставено за безвъзмездно управление и ползване на Община Петрич през 2011 г. с решение на министъра на околната среда и водите. Находището включва три сондажа, единият е мониторингов, а дебитът на другите два е общо 25л/сек. Има издадени три разрешителни на този етап за добив на  вода от източниците.

Община Петрич е възложила изготвяне на работен проект за реконструкция на водовземните съоръжения с цел да бъдат запазени. Два от сондажите са прокарани през 60-те години на миналия век, третият – през 80-те и ремонтните дейности са повече от наложителни.

 

Related Articles

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ