29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Ремонтират сондажите за минерална вода край храма на Ванга в Рупите

Трите сондажа за минерална вода край храма на Ванга в Рупите са в изключително лошо състояние. Това установи проверка ва ВиК експерти.

Находището за минерална вода „Рупите – м. Кожух“ е предоставено за безвъзмездно управление и ползване на Община Петрич през 2011 г. с решение на министъра на околната среда и водите. Находището включва три сондажа, единият е мониторингов, а дебитът на другите два е общо 25л/сек. Има издадени три разрешителни на този етап за добив на  вода от източниците.

Община Петрич е възложила изготвяне на работен проект за реконструкция на водовземните съоръжения с цел да бъдат запазени. Два от сондажите са прокарани през 60-те години на миналия век, третият – през 80-те и ремонтните дейности са повече от наложителни.

 

Related Articles

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ