33 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Ремонтират сградата на Община Пловдив с пари по „Красива България“и от местния бюджет

Ремонт на основната сграда на Община Пловдив, на пл. „Стефан Стамболов“, планират от администрацията. Реновирането ще се извърши с решение на Общинския съвет, ако то бъде гласувано на предстоящата сесия тази седмица. Според финансовите разчети ще са необходими 450 000 лв. От тях 72% или 324 000 лв. ще бъдат отпуснати от местния бюджет, а останалите 126 000 лв. – от програма „Красива България“.

Проектът за обновяването на сградата предвижда ремонт на фасадата, покрива, ел. инсталацията, смяна на дограмата и боядисване.

Сградата на общината е строена през 1910 г. по проект от арх. Никола Нешов. Тя е със статут на единична недвижима културна ценност от местно значение. Последният й ремонт е правен през 2003 г., отново по програма „Красива България“.

 

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ