18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Ремонтират сградата на Община Пловдив с пари по „Красива България“и от местния бюджет

Ремонт на основната сграда на Община Пловдив, на пл. „Стефан Стамболов“, планират от администрацията. Реновирането ще се извърши с решение на Общинския съвет, ако то бъде гласувано на предстоящата сесия тази седмица. Според финансовите разчети ще са необходими 450 000 лв. От тях 72% или 324 000 лв. ще бъдат отпуснати от местния бюджет, а останалите 126 000 лв. – от програма „Красива България“.

Проектът за обновяването на сградата предвижда ремонт на фасадата, покрива, ел. инсталацията, смяна на дограмата и боядисване.

Сградата на общината е строена през 1910 г. по проект от арх. Никола Нешов. Тя е със статут на единична недвижима културна ценност от местно значение. Последният й ремонт е правен през 2003 г., отново по програма „Красива България“.

 

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ