14 C
Пловдив
понеделник, април 15, 2024

Ремонтират сградата на Община Пловдив с пари по „Красива България“и от местния бюджет

Ремонт на основната сграда на Община Пловдив, на пл. „Стефан Стамболов“, планират от администрацията. Реновирането ще се извърши с решение на Общинския съвет, ако то бъде гласувано на предстоящата сесия тази седмица. Според финансовите разчети ще са необходими 450 000 лв. От тях 72% или 324 000 лв. ще бъдат отпуснати от местния бюджет, а останалите 126 000 лв. – от програма „Красива България“.

Проектът за обновяването на сградата предвижда ремонт на фасадата, покрива, ел. инсталацията, смяна на дограмата и боядисване.

Сградата на общината е строена през 1910 г. по проект от арх. Никола Нешов. Тя е със статут на единична недвижима културна ценност от местно значение. Последният й ремонт е правен през 2003 г., отново по програма „Красива България“.

 

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ