24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Ремонтират пътя Гълъбово – Косово – Цар Калоян заради свлачище

Да бъде извършен спешен ремонт на част от пътя Гълъбово – Косово – Цар Калоян, компрометиран от активизирало се свлачище, е становището на експертна работна група , сформирана със заповед на областния управител Дани Каназирева. Становище за състоянието на участъка и мотиви за искане на финансиране на обекта са изпратени до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС.

„Бедствието представлява опасност за движението на автомобили и хора покрай него. След заключение от техническата експертиза на инженер-конструктор е констатирано, че е необходимо да бъде изградена стоманобетонна подпорна стена и възстановени разрушените съоръжения, с цел укрепване на пътя, стабилизиране на свлачището и нормализиране на движението по общинския път, обясни областният управител Дани Каназирева.

Сигналът за свлачището е от кмета на община Куклен и в него се съобщава, че следствие тежките атмосферни условия /дъжд , топене на снегове и ерозия / през април 2020г., част от пътната настилка е разрушена, а друга деформирана. Разрушени са също така тръбен водосток Ф 1000 и отводнителната канавка на пътя, което допълнително спомага за активизирането на свлачищния участък.

По думите на областния управител движението по пътя е не само силно затруднено в момента, но съществува опасност при евентуални нови свличания да бъде прекъснато изцяло движението по пътя Гълъбово- Косово-Цар Калоян, което ще затрудни населението.

В Областна администрация има много постъпили сигнали и за друг пътен участък, който е в лошо състояние и се нуждае от ремонт. Това е пътят Ситово-Лилково.

„В комуникация сме с Областно пътно управление, вече има одобрено техническо задание за подравняване и уплътняване на пътната настилка, като до 15 юли трябва да се приключи с ремонта на отсечката, уточни Каназирева.

Related Articles

PORTICO – нова платформа за споделени знания за устойчиво градско развитие в ЕС

Новата платформа за споделяне на знания за устойчиво градско развитие в ЕС – Portico, ще бъде официално открита на 10 октомври. Това ще стане...

Правят комбинирани вело и пешеходни алеи в Ямбол

Нови комбинирани велосипедни и пешеходни алеи ще свържат различни райони на Ямбол и ще предоставят удобен маршрут за спорт и разходки. Първата алея обхваща участъка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ