13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Ремонтират основно пътен надлез „Иван Вазов” в Перник

Около 90% от демонтажните дейности, заложени в проекта за реконструкция на пътен надлез „Иван Вазов” в Перник вече са извършени, съобщиха от пресцентъра на общината.

Съоръжението е строено преди повече от 30 години и от тогава до сега по него не са били извършвани никакви конструктивни ремонти.

Пътният надлез е разположен над жп линията и републиканския път за Кюстендил и свързва центъра на Перник с кварталите над автогарата.

Заради лошото състояние на моста от няколко години по него е забранено движението на товарни автомобили над 4,5 тона.

Дългоочакваната реконструкция започна в средата на май. В момента се премахват част от бетонните елементи на моста. Ще бъдат напълно подменени делатационните фуги, които са компрометирани.

С напредването на демонтажните работи специалистите са открили нови дефекти, които също ще бъдат отстранени.

Предстои и една от най-сложните дейности – подмяната на мостовите лагери, която ще се извърши чрез повдигане на различните части от съоръжението с хидравлични крикове.

Related Articles

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ