25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Ремонтират основна улица в пернишкия квартал „Тева“

Започнаха дейностите по ремонта на улица „Освобождение“ в пернишкия квартал „Тева”, съобщиха от общинския пресцентър. Към момента се монтира новият водопровод, който ще бъде изграден от кръстовището с бул. „Юрий Гагарин“ до „колелото“. В същият участък ще бъде напълно обновена и асфалтовата настилка. Оформят се и новите тротоари на улицата, като на места такива ще бъдат изградени за първи път.

Основната пътна връзка на кв. „Тева” ще бъде напълно обновена. Ремонтните дейности включват и подмяна на осветлението с нови LED лампи, ще бъде изградена и велоалея.

Ремонтът на отсечката бе предвиден във връзка със състоянието на пътната настилка, което е лошо поради непрекъснатото разкопаване в резултат на течове от стария водопровод. Нарушено е отводняването на улицата от повърхностни води. От това произтича задържане на вода по пътното платно и допълнително разрушаване на настилката.

Related Articles

Завърши ремонтът на каскадата „Белмекен – Сестримо – Момина клисура“

Официално приключи ремонтът на ВЕЦ „Сестримо“. С това се отбелязва и финалът на рехабилитацията на цялата каскада „Белмекен–Сестримо–Момина клисура“. ВЕЦ "Сестримо" е част от най-голямата...

Община Кърджали с официален туристически портал

Община Кърджали вече има официален туристически портал. Новата интернет платформа дава възможност на туристите, желаещи да посетят региона, да се запознаят подробно с културните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ