8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Ремонтират основна улица в пернишкия квартал „Тева“

Започнаха дейностите по ремонта на улица „Освобождение“ в пернишкия квартал „Тева”, съобщиха от общинския пресцентър. Към момента се монтира новият водопровод, който ще бъде изграден от кръстовището с бул. „Юрий Гагарин“ до „колелото“. В същият участък ще бъде напълно обновена и асфалтовата настилка. Оформят се и новите тротоари на улицата, като на места такива ще бъдат изградени за първи път.

Основната пътна връзка на кв. „Тева” ще бъде напълно обновена. Ремонтните дейности включват и подмяна на осветлението с нови LED лампи, ще бъде изградена и велоалея.

Ремонтът на отсечката бе предвиден във връзка със състоянието на пътната настилка, което е лошо поради непрекъснатото разкопаване в резултат на течове от стария водопровод. Нарушено е отводняването на улицата от повърхностни води. От това произтича задържане на вода по пътното платно и допълнително разрушаване на настилката.

Related Articles

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от...

Ремонтират Националния студентски дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Създаване на Национален фокусен център към Националния студентски дом в София позволява ремонтът на емблематичната сграда да се осъществи със средства от Националния план...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ