27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Ремонтират Летния театър на Шумен с 1,4 млн. лева

Община Шумен подписа договор за получаване на безвъзмездна финансова помощ за обновяване на Летния театър в града. Средствата – 1 435 956 лв. са по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Общата стойност на проекта за ремонт на Летния театър е 2 434 009 лв. Той ще се реализира с безвъзмездни средства по ОПРР, съфинансиране от страна на общината в размер на 541 287 лв. и кредит от Фонда за градско развитие за Северна България на стойност 456 765 лв.

Средствата ще бъдат отпуснати по процедурата за директно предоставяне и изпълнение на интегрираните планове за градско възстановяване и развитие.

Проектът е за цялостна реконструкция на сградата на театъра. Предвижда се да се изгради нова трибуна, разположена амфитеатрално с 5 сектора за зрителите и капацитет от 900 места. Съществуващата козирка ще бъде санирана, ще бъдат възстановени двете осветителни кули и разрушената ограда на обекта. Предвиден е ремонт на помещенията под сцената, обновяване на съблекалните, гримьорните, сервизните помещения, касите, ще бъдат изградени подходи за инвалиди и др. Заедно с реновиране на сградата ще се облагородят и прилежащите пространства около нея. Извън територията на Летния театър ще се възстановят всички подходи и ще се допълни съществуващото озеленяване.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ