17 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Ремонтират Летния театър на Шумен с 1,4 млн. лева

Община Шумен подписа договор за получаване на безвъзмездна финансова помощ за обновяване на Летния театър в града. Средствата – 1 435 956 лв. са по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Общата стойност на проекта за ремонт на Летния театър е 2 434 009 лв. Той ще се реализира с безвъзмездни средства по ОПРР, съфинансиране от страна на общината в размер на 541 287 лв. и кредит от Фонда за градско развитие за Северна България на стойност 456 765 лв.

Средствата ще бъдат отпуснати по процедурата за директно предоставяне и изпълнение на интегрираните планове за градско възстановяване и развитие.

Проектът е за цялостна реконструкция на сградата на театъра. Предвижда се да се изгради нова трибуна, разположена амфитеатрално с 5 сектора за зрителите и капацитет от 900 места. Съществуващата козирка ще бъде санирана, ще бъдат възстановени двете осветителни кули и разрушената ограда на обекта. Предвиден е ремонт на помещенията под сцената, обновяване на съблекалните, гримьорните, сервизните помещения, касите, ще бъдат изградени подходи за инвалиди и др. Заедно с реновиране на сградата ще се облагородят и прилежащите пространства около нея. Извън територията на Летния театър ще се възстановят всички подходи и ще се допълни съществуващото озеленяване.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ