16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Ремонтират емблематично училище в Радомир

С демонтаж и подмяна на дограмата стартираха ремонтните дейности на едно от емблематичните училища в община Радомир СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, съобщиха от Общината.

Фасадата на образователния обект ще бъде изцяло обновена, като предстоят дейности по полагане на топлоизолационни материали и полимерна драскана мазилка.

Предстои и извършване на ремонтни дейности на още две училища в общината- ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор и ОУ „Христо Ботев“ в село Дрен. Общата стойност на обществената поръчка е в размер на 589 133,37 лв. без ДДС, а средствата по настоящата процедура са осигурени от Министерство на образованието и науката.

Ремонтираната инфраструктура на училищата ще допринесе за по-доброто качество на образователния и възпитателен процес, както и повишаване на качеството на работната среда на децата, учениците, педагогическия и непедагогическия персонал чрез осигуряване на здравословна и функционална образователна среда.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ