34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Ремонтират емблематично училище в Радомир

С демонтаж и подмяна на дограмата стартираха ремонтните дейности на едно от емблематичните училища в община Радомир СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, съобщиха от Общината.

Фасадата на образователния обект ще бъде изцяло обновена, като предстоят дейности по полагане на топлоизолационни материали и полимерна драскана мазилка.

Предстои и извършване на ремонтни дейности на още две училища в общината- ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор и ОУ „Христо Ботев“ в село Дрен. Общата стойност на обществената поръчка е в размер на 589 133,37 лв. без ДДС, а средствата по настоящата процедура са осигурени от Министерство на образованието и науката.

Ремонтираната инфраструктура на училищата ще допринесе за по-доброто качество на образователния и възпитателен процес, както и повишаване на качеството на работната среда на децата, учениците, педагогическия и непедагогическия персонал чрез осигуряване на здравословна и функционална образователна среда.

Related Articles

Транспорт: МРРБ и АПИ работят за свързаност между север и юг в страната

До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка Бяла – Велико Търново, който е третата част...

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ