14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Ремонтират Двореца на културата в Перник

До броени дни стартира дълго чаканият ремонт на Двореца на културата в Перник, в чиято сграда се помещават няколко културни институции. Строителните дейности ще причинят известни неудобства на жителите и работещите там, само че се прави всичко допустимо да се сведат до минимум, сподели зам. кметът на Перник Стефан Кръстев.

Ще се работи по едно и също време и по фасадата и вътре в постройката. Заради предстоящия ремонт, към този момент за кратко се преустановява работата с читатели в Районната библиотека, ще бъдат ограничени и посещенията на Художествената изложба.

„ В момента вървят някои съгласувания. Най-вероятно театърът няма да приключва активност. Ще се употребява спешният вход – излаз, който е в задната част на сградата. Самият Общински комплекс „ Дворец на културата”, под чиято шапка са камерният оркестър, духовият оркестър и ансамбълът за национални песни и танци, ще продължи да действа, както и обединената школа по изкуства. Дейностите ще се реализират на разнообразни местоположения в града, поясни Кръстев.

Дворецът на културата е издигнат през 1957 година. От тогава до момента са правени единствено частични поправки. Състоянието на постройката е незадоволително, дори рисково. Очаква се ремонтът да приключи до края на годината.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ