27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Ремонтират Двореца на културата в Перник

До броени дни стартира дълго чаканият ремонт на Двореца на културата в Перник, в чиято сграда се помещават няколко културни институции. Строителните дейности ще причинят известни неудобства на жителите и работещите там, само че се прави всичко допустимо да се сведат до минимум, сподели зам. кметът на Перник Стефан Кръстев.

Ще се работи по едно и също време и по фасадата и вътре в постройката. Заради предстоящия ремонт, към този момент за кратко се преустановява работата с читатели в Районната библиотека, ще бъдат ограничени и посещенията на Художествената изложба.

„ В момента вървят някои съгласувания. Най-вероятно театърът няма да приключва активност. Ще се употребява спешният вход – излаз, който е в задната част на сградата. Самият Общински комплекс „ Дворец на културата”, под чиято шапка са камерният оркестър, духовият оркестър и ансамбълът за национални песни и танци, ще продължи да действа, както и обединената школа по изкуства. Дейностите ще се реализират на разнообразни местоположения в града, поясни Кръстев.

Дворецът на културата е издигнат през 1957 година. От тогава до момента са правени единствено частични поправки. Състоянието на постройката е незадоволително, дори рисково. Очаква се ремонтът да приключи до края на годината.

Related Articles

Скоро: 18 нови трамвая ще возят пътниците в София

Столичната община обяви търг за нови трамваи. Мотрисите ще обслужват линиите 20 и 22 и ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик,...

Дупница реализира „зелен“ проект заедно с Крива паланка

Проект за подобряване на зелените зони и парковите пространства за над 800 000 лева стартира Община Дупница заедно с Крива паланка по Програмата за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ