5 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Ремонтират два участъка от Северната дъга на Софийското околовръстно

Два нови участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ предстои да бъдат ремонтирани. Дейностите започнат от 11 февруари и ще обхванат трасе с обща дължина 6.4 км.

Това е част от започналото в края на 2020 г. поетапно обновяване на второкласния път. Досега са ремонтирани три участъка с обща дължина 5.9 км и прилежащите им съоръжения.

В четвъртък строителните дейности стартират с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3.6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци /при км 15+975/ и за с. Локорско /при км 19+550/.

От 19 февруари ще стартират строителните дейности в 2.8 км участък от кръстовището за Чепинци /при км 20+020/ до връзката за яз. Чепинци /при км 22+855/.

По време на ремонтните дейности двата участъка от Северната дъга ще бъдат изцяло затворени за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене. От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация.

 

Related Articles

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш

Икономическият отчет на Камарата на строителите за 9-месечието на миналата година показва, че продукцията на строителния бранш е намаляла с 1/3, съобщи за БНР...

Село Слънчево: Единственото място за индустриална зона на Варна

Община Варна е с ограничена територия и с. Слънчево е единственото място със свободна площ от 4500 дка в региона, което е подходящо за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ