29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Ремонтират два участъка от Северната дъга на Софийското околовръстно

Два нови участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ предстои да бъдат ремонтирани. Дейностите започнат от 11 февруари и ще обхванат трасе с обща дължина 6.4 км.

Това е част от започналото в края на 2020 г. поетапно обновяване на второкласния път. Досега са ремонтирани три участъка с обща дължина 5.9 км и прилежащите им съоръжения.

В четвъртък строителните дейности стартират с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3.6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци /при км 15+975/ и за с. Локорско /при км 19+550/.

От 19 февруари ще стартират строителните дейности в 2.8 км участък от кръстовището за Чепинци /при км 20+020/ до връзката за яз. Чепинци /при км 22+855/.

По време на ремонтните дейности двата участъка от Северната дъга ще бъдат изцяло затворени за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене. От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация.

 

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ