17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Ремонт на възрожденското училище в Свежен с пари от благотворителен събор

Благотворителен събор ще набира пари за ремонт на възрожденското училище в живописното средногорско село Свежен, съобщиха от кметството.

Инициативата тръгва след като местни жители и свеженци, живеещи в страната и в чужбина, блокираха инвестиционно предложение за продажба на училището с цел превръщането му в център за културни събития и делови срещи.

Хората категорично поискаха училището да остане общинска собственост и сами да реализират културни инициативи в него. С тази цел започват благотворителни акции за набиране на средства. Първата е събор и базар, които ще се организират на 7 май. Десетки хора от Свежен и свързани със селото приготвят атрактивни и ценни предмети, напитки и различни инициативи, които да дарят на Благотворителен събор. Със събраните средства ще започне ремонт на училищната сграда.

 

Related Articles

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ