12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Ремонт на възрожденското училище в Свежен с пари от благотворителен събор

Благотворителен събор ще набира пари за ремонт на възрожденското училище в живописното средногорско село Свежен, съобщиха от кметството.

Инициативата тръгва след като местни жители и свеженци, живеещи в страната и в чужбина, блокираха инвестиционно предложение за продажба на училището с цел превръщането му в център за културни събития и делови срещи.

Хората категорично поискаха училището да остане общинска собственост и сами да реализират културни инициативи в него. С тази цел започват благотворителни акции за набиране на средства. Първата е събор и базар, които ще се организират на 7 май. Десетки хора от Свежен и свързани със селото приготвят атрактивни и ценни предмети, напитки и различни инициативи, които да дарят на Благотворителен събор. Със събраните средства ще започне ремонт на училищната сграда.

 

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ