28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Ремонтират велоалеята от Търговище до местността „Парка“

Започна ремонт на велоалеята от Търговище до местността „Парка“ в околностите му. Обновяването се извършва от Общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“.

Служителите на предприятието фрезоват първите два км от алеята – от разклона на главния път София-Варна за село Разбойна до „Момина чешма“. След това ще се премине и към асфалтиране на участъка.

След приключване на отсечката и при подходящи метеорологични условия, ще започне обновяването и на останалите 1,8 км – от „Момина чешма“ до местността „Парка“.

Трасето е изградено през 70-те години на миналия век и досега не е реновирано,  съобщиха от Отдел „Териториално и селищно устройство“ в Общината.

Related Articles

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ