4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Ремонтират болнични отделения с пари от здравното министерство

15 болници ще ремонтират COVID отделенията си по проект на Министерството на здравеопазването. В лечебните заведения ще бъдат реализирани строително-монтажни дейности и ще бъдат доставени машини и съоръжения, според нуждите на самите болници. С изпълнението на дейностите ще бъдат изградени изолирани помещения в болничната инфраструктура, изолирани асансьори за превозване на пациенти с COVID-19, ще бъде увеличен капацитетът на инсталациите за медицински газ и други.

Средствата се предоставят на лечебните заведения по процедура „Мерки за справяне с пандемията“, която се реализира в рамките на приоритетна ос „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

Според критериите, на които трябва да отговарят болниците, за да участват в програмата, които МЗ публикува по-рано на интернет страницата си, първите 15 болници, одобрени за финансиране за ремонт на COVID отделенията, са в градовете: Поморие, Свищов, Момчилград, Ботевград, Елин Пелин и Своге, Левски, Никопол и Димитровград, Бяла Слатина, Първомай, Стара Загора, Троян, Павликени и Червен браг.

Related Articles

Атласът на недвижимото културно наследство на България е достъпен онлайн

Атлас на недвижимите културни ценности в България е достъпен от днес на интернет страницата на Националния институт за недвижимо културно наследство. Действащата му бета...

Изграждат пречиствателна станция за отпадъчни води в Петрич

Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) одобри поетапно финансиране за изграждането на стратегически за Петрич обект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ