19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Рекултивират сметището за твърди отпадъци на община Трекляно

Със символична първа копка бе даден старт на проекта „Рекултивация на общинско депо за неопасни твърди битови отпадъци в поземлен имот №009025 с ЕКАТТЕ 75232 по КККР на с.Уши, община Трекляно“.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Изпълнението на проекта е насочено към изпълнение на мерки по закриване и рекултивация на общинското депо за неопасни твърди битови отпадъци на община Трекляно, което не отговаря на изискванията. Площадката на депото е разположена върху имот с площ от 9,677 дка. Площта на депото, която ще бъде рекултивирана е 0,25 ха, съобщиха от общината.

В резултат на изпълнението на проекта ще бъдат постигнати устойчивост и дълготрайност на рекултивираното депо, намаляване на негативното въздействие върху околната среда – почви, атмосферен въздух, повърхностни и подземни води, подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда, подобряване на качеството на живот на жителите на общината.

Започналият вече проект е с финална дата – 10 май 2022 г. Общата стойност на проекта е 209 134.28 лв., от които европейско финансиране 177 764,14 лв., а националното съфинансиране е в размер на 31 370,14 лв.

Related Articles

Премахват незаконните каравани по морето

Проверките констатират и заграждане на земя Започват засилени проверки за незаконно разположени кемпери и каравани. Проверките ще са по плажните ивици по Южното Черноморие. На...

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ