24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Резултати от конкурса за концепция за оформление на зала 1 в Дома на архитекта в София

Журито не присъди първо място, а излъчи две втори и една трета награда

Ясно е класирането в конкурса за концепция за художествено-пространствено оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта в София. Заданието бе обявено в края на февруари от Съюза на архитектите в България. В сградата има две зали, които се ползват за мероприятия на Съюза, та също и за изложби, концерти, събития, конференции и др. Залите, както и прилежащите им пространства, имат нужда от съвременно оформление и модерно техническо оборудване.

Журито не присъди първа награда, тъй като нито един проект не е отговарял напълно на изискванията на заданието. Присъждат се две втори награди (съответно за проект №11235 с 6 гласа и №27587 с 5 гласа), с молба в кратък срок те да бъдат доработени и тогава да се вземе окончателно решение. Трета награда е присъдена на проект №10523 с 3 гласа.

Заданието предвиждаше първа награда да е възлагане на подробен идеен и технически проект, втората награда да е 1 500 лв., а третата – 800 лв. Всички проекти бяха изложени в Централния дом на архитекта, а сега наградените участници трябва да изпратят кодове за отключване на самоличността на екипите на secretary@bularch.org, за да бъдат обявени публично. Журито предлага среща с авторите и защита на излъчените проекти и дава препоръки. Протоколът от журирането тук.

Членове на журито : арх. Майя Бужашка (председател) – интериорен дизайнер и сценограф, Цеца Копчева – интериорен дизайнер, арх. Стефан Минчев – доктор по изкуствата, арх. Екатерина Тепавичарова – интериорен дизайнер, арх. Румяна Тихолова – преподавател в Катедра „Интериор“ в УАСГ, Харалан Хараланов – художник, интериорен дизайнер и сценограф, арх. Александър Чернодрински – интериорен дизайнер.

Снимка: САБ

Related Articles

В края на май: Започва рехабилитация на пътните настилки във Варна

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна. Това стана ясно на извънредна среща с участието на кмета Благомир...

В Търговище обсъждат закупуването на сметопочистваща техника

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг във връзка с планирано закупуване на лизинг на техника за Общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ