12 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Редят павета по улиците в Ямбол

Община Ямбол ремонтира части от най-компрометираните участъци от паважната настилка на четиринадесет улици в града. Изпълнените обекти са ул. „Ямболска комуна“, ул. „Жельо войвода“, ул. „Филип Тотьо“, ул. „Емине“, ул. „Вежен“, ул. „Чумерна“, ул. „Перелик“, ул. „Вихрен“, ул. „Богдан“, ул. „Скопие“, ул. „Вит“, ул. „Цар Самуил“, ул. „Кара Кольо“ и ул. „Тракия“.

Предстои ремонт и на други улици, сред които  ул. „Лом“, „Иван Рилски“ и ул. „Индустриална“. Гранитната настилка е важна не само заради запазването на автентичния облик на града, а и заради редица предимства като устойчивост на повърхностите и лесна поддръжка., които я правят предпочитана в много държави. Старите улици на много европейски градове, покрити с гранит от век назад, са напълно запазени и  изпълняват функционалното си предназначение. Освен това, в сравнение с асфалтовата настилка, паважната почти не се износва и при извършването на текущи ремонти възстановяването ѝ е значително по-лесно, което я прави ценена в много държави.

Гранитните павета имат отлични показатели за противодействие на шокови натоварвания, вибрации, налягане, температурни крайности и са устойчиви на въздействието на валежите и другите климатични явления, категорични са пътни експерти.

 

Related Articles

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ