20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Редят павета по улиците в Ямбол

Община Ямбол ремонтира части от най-компрометираните участъци от паважната настилка на четиринадесет улици в града. Изпълнените обекти са ул. „Ямболска комуна“, ул. „Жельо войвода“, ул. „Филип Тотьо“, ул. „Емине“, ул. „Вежен“, ул. „Чумерна“, ул. „Перелик“, ул. „Вихрен“, ул. „Богдан“, ул. „Скопие“, ул. „Вит“, ул. „Цар Самуил“, ул. „Кара Кольо“ и ул. „Тракия“.

Предстои ремонт и на други улици, сред които  ул. „Лом“, „Иван Рилски“ и ул. „Индустриална“. Гранитната настилка е важна не само заради запазването на автентичния облик на града, а и заради редица предимства като устойчивост на повърхностите и лесна поддръжка., които я правят предпочитана в много държави. Старите улици на много европейски градове, покрити с гранит от век назад, са напълно запазени и  изпълняват функционалното си предназначение. Освен това, в сравнение с асфалтовата настилка, паважната почти не се износва и при извършването на текущи ремонти възстановяването ѝ е значително по-лесно, което я прави ценена в много държави.

Гранитните павета имат отлични показатели за противодействие на шокови натоварвания, вибрации, налягане, температурни крайности и са устойчиви на въздействието на валежите и другите климатични явления, категорични са пътни експерти.

 

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ