25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Регионалното депо в Габрово с екологична празнична украса

С много вдъхновение и сръчност екипът на Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово подготви своята празнична украса. А тя е красива, екологична и стилна.

Приказна елха, усмихнат снежен човек, искрящ подарък и снежнобяла снежинка посрещат посетителите и служителите още на входа на Регионалното депо.

Украсата, направена изцяло от ненужни материали, дава нов живот на няколко пружини, непотребни крушки, парчета плат и дунапрен, стара играчка и дори туба от машинно масло и консервна кутия. Всички те, старателно подредени и окачени върху елхата от автомобилни гуми, изглеждат празнично и носят настроение, така сякаш никога не са били боклук, а винаги са били важни и от значение, за всеки, който може да открие красотата.

Екологичната украса е начинът, по който екипът на Регионално депо за неопасни отпадъци пожелава светли, весели и добри празници, но и отправя няколко еко съвета:

*Подаръците са красиви заради емоцията, с която ги подарявате, и точно заради това опаковката може да е с по-малко хартия.

*Нека са богати и пищни трапезите, но не забравяйте да изхвърлите биоотпадъците в кафяв контейнер, за да се превърнат в компост.

*Кутиите и кашоните сгънете и заедно с другите рециклируеми материали изхвърлете в жълтия контейнер или съдовете за опаковки, за да могат да бъдат преработени.

 

Related Articles

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...

Нови 42 обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство

42 нови обекта на световното наследство бяха обявени от ЮНЕСКО на среща в Рияд, Саудитска Арабия. Сред новите локации са 33 археологически обекта и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ