37 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Регионален форум за възможностите за икономическо възстановяване на регионите

Заместник-председателят на УС на НСОРБ Донка Михайлова, кмет на Троян, ще участва в регионален форум „Приоритетни инвестиционни проекти и иновации – възможности и предизвикателства за икономическото възстановяване на регионите“ на 13 декември в Плевен.

Събитието е част от поредица публични дискусии, които Областна администрация-Плевен, в партньорство с граждански организации, инициира за формиране на конструктивни партньорства между държавните власти, общини, научна общност, представителите на висшите училища и на бизнеса, на иновационни центрове и браншови организации за очертаване на възможностите за решаване на проблемите в условията на публичен граждански диалог.

Във фокуса на събитието ще бъдат възможностите и предизвикателствата за развитието на регионите и бизнеса в контекста на новите промени в нормативните документи за приоритетните инвестиционни проекти и индустриалните зони, предстоящите проекти от Националния план за възстановяване и устойчивост и стартовите проекти по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията 2021 – 2027 г. “.

Във форума ще участват представители на Национална компания „Индустриални зони“ с презентация за индустриалните паркове от нов тип, ориентирани към привличане на инвеститори от сектори с висока добавена стойност и устойчиво икономическо развитие.

Кметът на Троян ще участва в панела, посветен на инвестиционни проекти и развитието на индустриални зони за икономическо възстановяване на регионите. Донка Михайлова ще говори за водещата роля на сдруженията на общините в процеса на регионално развитие и преодоляване на регионалните диспропорции.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ