21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Разширяват „зелената зона“ в два столични района

Зелената зона“ в софийските квартали „Яворов“ и „Иван Вазов“ ще бъде разширена. Това е част от промените в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, които Общинският съвет гласува.

 Предложението на районните кметове е вследствие на проведени обществени обсъждания с жителите на двата квартала. Разширението в квартал „Яворов“ обхваща територията, оградена от бул.“Цариградско шосе“, бул. “М. Еминеску“, бул. “Шипченски проход” и ул.“ Акад. Людмил Стоянов“. В квартал „Иван Вазов“ „зелена зона“ ще има от ул. „Бяла черква”. бул“ П. Ю. Тодоров“. бул. “България”. бул. „П. Каравелов“. 

Чрез тази мярка ще се осигури по-добро функциониране на зоните за платено паркиране, като ще се облекчат гражданите, а също и ще намали трафика в съответните нови територии. Променя се и режимът на почасово платено паркиране в „зелената зона“. В  работни дни действието е в часовия диапазон от 8.30 до 19.30 часа, а в събота – от 10.00 до 18.00 часа. Промяната влиза в сила от 4-и януари 2021-а година.

Винетният стикер за живеещи в зоните за платено паркиране става електронен и може да се извади за един 1, 12 или 24 месеца след установяване на правото на лицето.

 

Related Articles

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ