20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Разширяват „зелената зона“ в два столични района

Зелената зона“ в софийските квартали „Яворов“ и „Иван Вазов“ ще бъде разширена. Това е част от промените в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, които Общинският съвет гласува.

 Предложението на районните кметове е вследствие на проведени обществени обсъждания с жителите на двата квартала. Разширението в квартал „Яворов“ обхваща територията, оградена от бул.“Цариградско шосе“, бул. “М. Еминеску“, бул. “Шипченски проход” и ул.“ Акад. Людмил Стоянов“. В квартал „Иван Вазов“ „зелена зона“ ще има от ул. „Бяла черква”. бул“ П. Ю. Тодоров“. бул. “България”. бул. „П. Каравелов“. 

Чрез тази мярка ще се осигури по-добро функциониране на зоните за платено паркиране, като ще се облекчат гражданите, а също и ще намали трафика в съответните нови територии. Променя се и режимът на почасово платено паркиране в „зелената зона“. В  работни дни действието е в часовия диапазон от 8.30 до 19.30 часа, а в събота – от 10.00 до 18.00 часа. Промяната влиза в сила от 4-и януари 2021-а година.

Винетният стикер за живеещи в зоните за платено паркиране става електронен и може да се извади за един 1, 12 или 24 месеца след установяване на правото на лицето.

 

Related Articles

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ