34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Разшириха зоната за отдих в местността Ормана край Ямбол

Разшириха зоната за отдих в местността Ормана край Ямбол, информират от администрацията. Допълнителни маси и дървени пейки към тях вече са монтирани, предстои тази седмица да бъдат боядисани и допълнително обработени. Инициативата е продължение на започналото през миналата година облагородяване на Ормана и обособяване на зони за пикник, спорт, игри и разходки.

Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ поддържа зоната като я почиства, премахва саморасли растения и коси тревата. Предстои да бъде извършено и пръскане срещу кърлежи след подобряване на климатичните условия.

Община Ямбол е заложила средства в капиталовата си програма за развитие и разширяване на зоните за отдих в емблематичната местност край града.

 

Related Articles

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ