28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Разшириха зоната за отдих в местността Ормана край Ямбол

Разшириха зоната за отдих в местността Ормана край Ямбол, информират от администрацията. Допълнителни маси и дървени пейки към тях вече са монтирани, предстои тази седмица да бъдат боядисани и допълнително обработени. Инициативата е продължение на започналото през миналата година облагородяване на Ормана и обособяване на зони за пикник, спорт, игри и разходки.

Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ поддържа зоната като я почиства, премахва саморасли растения и коси тревата. Предстои да бъде извършено и пръскане срещу кърлежи след подобряване на климатичните условия.

Община Ямбол е заложила средства в капиталовата си програма за развитие и разширяване на зоните за отдих в емблематичната местност край града.

 

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ