23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Разшириха зоната за отдих в местността Ормана край Ямбол

Разшириха зоната за отдих в местността Ормана край Ямбол, информират от администрацията. Допълнителни маси и дървени пейки към тях вече са монтирани, предстои тази седмица да бъдат боядисани и допълнително обработени. Инициативата е продължение на започналото през миналата година облагородяване на Ормана и обособяване на зони за пикник, спорт, игри и разходки.

Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ поддържа зоната като я почиства, премахва саморасли растения и коси тревата. Предстои да бъде извършено и пръскане срещу кърлежи след подобряване на климатичните условия.

Община Ямбол е заложила средства в капиталовата си програма за развитие и разширяване на зоните за отдих в емблематичната местност край града.

 

Related Articles

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ