20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Разчистват Троянския проход, остава затворен за движение

Започна разчистването на Троянския проход по II-35 Троян – Кърнаре. На места преспите достигат до 2 метра и половина, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проходът е затворен за движение за всички моторни превозни средства, предупреждава АПИ. Това се случи вследствие на обилния снеговалеж и ураганните ветрове в началото на миналата седмица.

8 снегопочистващи машини ще работят за разчистването на снегонавяванията и преспите в най-високия Старопланиски проход. Очаква се движението в прохода да се възстанови до няколко дни, за което ще информират от Пътната агенция.

Троянският проход е изключително важен за региона. Това е най-пряката връзка на Централна Северна България, включително Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България.

Related Articles

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...

Общините ще могат да станат бенефициенти за индустриални зони

Корекции в програма “Развитие на регионите” 2021-2027 е внесъл като предложение кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той анонсира какви програми за финансиране и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ