26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Разчистват Троянския проход, остава затворен за движение

Започна разчистването на Троянския проход по II-35 Троян – Кърнаре. На места преспите достигат до 2 метра и половина, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проходът е затворен за движение за всички моторни превозни средства, предупреждава АПИ. Това се случи вследствие на обилния снеговалеж и ураганните ветрове в началото на миналата седмица.

8 снегопочистващи машини ще работят за разчистването на снегонавяванията и преспите в най-високия Старопланиски проход. Очаква се движението в прохода да се възстанови до няколко дни, за което ще информират от Пътната агенция.

Троянският проход е изключително важен за региона. Това е най-пряката връзка на Централна Северна България, включително Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България.

Related Articles

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

За поредна година Хидротехнически факултет на УАСГ се включва в „Европейска нощ на учените“ по проект SEARCH. Висшето учебно заведение ще отвори вратите си...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ